Lachen met humoristische helden!

In het leukste museum van Nederland komen kinderen én volwassenen hun favoriete striphelden tegen. De legendarische Ollie B. Bommel bijvoorbeeld. Maar ook de rumoerige Donald Duck en zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak. En wat dacht u van Suske en Wiske, hun slungelige tante Sidonia en de gespierde Jerommeke? Het is altijd lachen met deze humoristische helden. Maar het kan ook spannend zijn. Verdiep u maar eens in de strips van Kuifje of Agent 327.

Vergeet vooral niet bij Jan, Jans en de kinderen aan te kloppen. Zij ontvangen u graag in hun ronddraaiende huiskamer. Tijdens de rit in de carrousel vertelt het hilarische gezin uit weekblad Libelle over de geschiedenis van de strip in ons land.

Centraal gelegen in het museum bevindt zich het Doolhof. Hier vind u de collectie rond beroemde Nederlandstalige stripfiguren. Voor zowel kinderen, volwassenen als kenners zal een bezoek aan dit labyrinth een belevenis zijn: kids kunnen zich vergapen aan leuke tekenfilms, terwijl kenners de bijzondere originelen weten te waarderen.

Dat strips niet alleen van deze tijd zijn, blijkt uit bijvoorbeeld de prachtige muurtekeningen van de Egyptenaren in hun piramides. En als u nog verder teruggaat in de tijd ziet u bijzondere hiërogliefen. Het Nederlands Stripmuseum Groningen maakt u wegwijs in het ontstaan van de strip en laat u kennis maken met de stripcultuur uit meerdere landen. Van de oertijd tot de dag van vandaag, van eeuwenoude grottekeningen tot de modernste computeranimaties.

Address

Our Address:

Westerhaven 71, 9718 AC Groningen

GPS:

53.2157837, 6.55731830000002

Telephone:
Email:

-

Web:
Plan My Route

Leave a Review

Prijs
Attracties
Schoon park
Eten / Drinken
Schoolreisfactor
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields
Captcha check failed