Het vreemdste dierenpark van Nederland

De oudste vermelding van een oliemeulen op deze plaats is van 1648: “oliemeulen aan de Cleyn Hoeven”. In een manuaal van de Heilige Geesttafel van Tilburg uit 1773 vinden we de vermelding van een stuk land “gelegen aan d’n oliemoolen aan d’Hoeve”.

Rond 1880 werd de rosoliemolen in de boerderij vervangen door een windmolen, die echter in 1925 door een zware storm werd verwoest. De molenstenen van de oorspronkelijke oliemolen zijn bewaard gebleven en stijlvol verwerkt bij de diverse uitgangen van het gebouw.

Dierenpark Reptielenhuis De Oliemeulen opende in 1987 haar deuren voor het publiek. De naam ‘Oliemeulen’ heeft uiteraard te maken met het prachtige gebouw dat in 1979 zoveel mogelijk in oorspronkelijke stijl is gerestaureerd.

Binnen vijf jaar breidde het dierenbestand uit met andere dieren, zoals wasberen, papegaaien, roofvogels en apen. Gedeeltelijk uit opvang, maar ook via collega dierenpark uit binnen- en buitenland. Hierdoor werd in 1992 officieel het zoogdieren- en vogelpark van De Oliemeulen geopend.

Schoolreisje in Oliemeulen

De Oliemeulen heeft verschillende educatieve programma’s voor basis- en voortgezet onderwijs opgesteld. Onderwerpen kunnen op verzoek ook aangepast worden aan het lespakket.

Address

Our Address:

Reitse Hoevenstraat 305042 EH Tilburg

GPS:

51.570679, 5.062096999999994

Telephone:
Email:

-

Plan My Route

Leave a Review

Prijs
Attracties
Schoon park
Eten / Drinken
Schoolreisfactor
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields
Captcha check failed