Speel*Goed Museum De Boerepleats in Echtenerbrug! Vermaak voor jong en oud, binnen en buiten! Lekker spelen en genieten van al het moois!

Collectie:

Een belangrijk deel van de collectie wordt ingenomen door poppen. De oudste poppen dateren van ± 1885 en begin 20e eeuw en zijn o.a. van het merk Wildebras, Schildpad en Bruno Schmidt en Walterhausen. De poppenverzameling is onder de deskundige leiding van Mw. Lieneke Helmantel en Mw. Nannie Kramer gerestaureerd en geëtaleerd. Mw. Lieneke Helmantel (ook wel poppendokter genoemd) heeft in Leeuwarden een restauratieatelier voor poppen en Mw. Nannie Kramer is medewerkster van het Friesch Museum te Leeuwarden.

Verder vind je in het Speel*Goed Museum een verzameling foto- en filmmateriaal, waaronder een van de eerste filmprojectoren die in bioscopen werd gebruikt. Er zijn theater- en kermisapparaten te vinden zoals een apenorkest.

Door de wanden te beplakken met prints van ingekleurde ansichtkaarten uit het begin van de vorige eeuw en oud foto- en filmmateriaal wordt een geheel eigen sfeer geschapen waarin de collectie goed tot zijn recht komt. Ook uitvergrote geknipte silhouetten bekend van o.a. de karakters Ot en Sien nemen een beeldbepalende plaats in.

Studenten van ROC “De Friese Poort” afdeling Elektrotechniek hebben in de kantine, in het kader van een schoolopdracht, een treinbaan gebouwd, waarop locomotieven en treinstellen rijden naar 19e eeuws ontwerp.

Address

Our Address:

Krompad 10 8539 RN Echtenerbrug

GPS:

52.8643018, 5.8392443000000185

Telephone:
Email:

-

Plan My Route

Leave a Review

Prijs
Attracties
Schoon park
Eten / Drinken
Schoolreisfactor
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields
Captcha check failed